Gratis adverteren voor paardenliefhebbers

Aangeboden: Instructrise of longeerwerk

Omschrijving:

Wegens nog enkele uren vrij heb ik nog plaats voor enkele lesklanten of eventueel paarden/pony's om te longeren met dubbele longe.

Longeren is voor veel mensen een moeilijke aangelegenheid, de meeste mensen zullen vaak alleen aan een halster voor de beweging longeren of met enkele longe en bijzetteugels etc. Echter is het longeren een hele goede aanvulling op het rijden onder het zadel of het rijden voor de wagen. Door middel van het longeren krijgt het paard of de pony een onbelaste training waarbij hij/zij alleen zichzelf in balans dient te houden. Tijdens het werken aan de dubbele longe, waarmee ikzelf longeer, komen alle aspecten van het rijden voor de wagen of onder de man aan bod. Het paard wordt "over de rug" gevraagd, wordt gevraagd stelling en buiging aan te nemen en volledig op een rustige manier van voor tot achter helemaal los gewerkt. Ieder paard is hierin anders, en ieder paard heeft daardoor een andere manier van loswerken nodig. Doordat ik met dubbele longe longeer kan ik ieder paard geven wat voor hem/haar het beste werkt. Tijdens het werken aan de dubbele lijnen heeft je paard een echte training gehad en zal je merken dat door regelmatig werken aan de dubbele longe je profijt hebt onder de man of voor de wagen. Je paard wordt losser, vrolijker en zijn bespiering zal verbeteren en toenemen. Al met al dus een zeer fijne afwisseling.

Ik bied aan om paarden of pony's met dubbele longe te longeren vanaf € 10,00 per paard of pony, ongeveer een half uur. Wanneer er verder dan 10 km gereden moet worden zal er een bedrag aan kilometervergoeding bij komen. Eventueel is het ook mogelijk om zelf instructie te krijgen in het longeren met dubbele lijnen, dit doe ik voor € 15,00 per half uur.

Naast het longeren met dubbele longe heb ik nog een andere passie, het lesgeven aan beginnende tot de meer gevorderde ruiter. In mijn lessen staat de basis hoog in het vaandel. Het paard moet eerst deze basis goed onder de knie hebben wil je de zwaardere oefeningen op een juiste manier kunnen uitvoeren. Als de basis goed is zullen oefeningen als wijken, schouderbinnenwaarts, travers en appuyementen geen grote problemen meer vormen. Het paard zal minder moeite hebben op eigen benen te lopen en de ruiter zal het paard op kleinere hulpen de oefeningen laten lopen. Ikzelf rijdt op Z niveau en mag tot en met de klasse L2 jureren.

Voor het lessen vraag ik € 20,00 per uur en bij meer dan 10 km vanaf mij zullen er reiskosten gevraagd worden. Daarnaast zijn ook proefgerichte trainingen mogelijk. De prijs hiervoor is in overleg.

Voor bovenstaande zaken is het mogelijk om bij mij op locatie te komen, we hebben een  20 x 40 buitenbaan of ik kom naar jullie toe. Voor meer informatie graag mailen!

Informatie

  • Prijs: € 10,00
  • Geplaatst op: 13-05-2013
  • Bekeken: 1014 keer
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

La Valencio

La Valencio

Waxjassen en hoeden

Waxjassen en hoeden

Sir Lancelot

Sir Lancelot

Schrikdraad

Schrikdraad

Ruitersport Sissi

Ruitersport Sissi

Copyright bij Tweedehands Ruitersport, alle rechten voorbehouden.